Emulator ip is not same with my computer ip

Discussions regarding 1C:Enterprise for mobile devices with Android, iOS, or Windows Phone.

#1
People who like this:0Yes/0No
Interested
Rating: 14
Joined: Sep 30, 2020
Company: Nortek Bilişim

How can I set emulator IP to do same with my computer ip?

 
#2
People who like this:0Yes/0No
Administrator
Rating: 8
Joined: Oct 3, 2019
Company:

Mesut,

this is normal. The emulator is considered as a separate device and therefore has a different IP address.

What do you want to do? Connect from an emulator to a 1C application?

 
#3
People who like this:0Yes/0No
Interested
Rating: 14
Joined: Sep 30, 2020
Company: Nortek Bilişim

Yes I want to connect from emulator to 1C app.

IP Adresses are not same with each other.

Edited: Mesut Kahraman - Nov 18, 2020 06:35 PM
 
#4
People who like this:0Yes/0No
Administrator
Rating: 8
Joined: Oct 3, 2019
Company:

Mesut,

if you open the address in the browser on the emulator: http://192.168.1.100 - in this case the start page of your web server opens?

 
#5
People who like this:0Yes/0No
Interested
Rating: 14
Joined: Sep 30, 2020
Company: Nortek Bilişim

Emulator can connect localhost:8080.But 1c enterprise can not connect.Wat can be reason?

Download Pic1.PNG (76.62 KB)
Download Pic2.PNG (47.53 KB)
Download Pic3.PNG (18.77 KB)
 
#6
People who like this:0Yes/0No
Active user
Rating: 2
Joined: Aug 15, 2018
Company:

Which version of mob app and pc you use?
You have to use the same versions, like 8.3.17.xxxx on pc, and 8.3.7.xx on mobile. Couse some versions can't work together.
And check compatibility mode. Do not use it.
And, you have to use 1cem-arm apk file, not client, or standalone.

 
#7
People who like this:0Yes/0No
Interested
Rating: 14
Joined: Sep 30, 2020
Company: Nortek Bilişim

Yes it works.

But I didnt understand.ARM works on arm cpu.I use emulator and my computer cpu is intel.In a mobile course,if you use intel,you must 1cem_client x86.I use it but it didn't work.I dont understand Why?

 
#8
People who like this:0Yes/0No
Active user
Rating: 2
Joined: Aug 15, 2018
Company:

We have 3 mobile application type.
1. Mobile client (works only online), you publish your data base as web, and connect to it. It's the same like thin client.
2. Mobile stand alone - works the same, like mobile client, but, you can cache some data, and work with it, when you lost connection.
3. Mobile app. Mobile app - offline database, which created on your mobile phone. If you wont to develop on it, you have to create configuration on your computer, publish it with Configuration - Mobile App - Publish (in Designer), and then - install on your mobile, or virtual devise - apk, which has no any postfix in name (not client, and not standalone), and after that - add new configuration in your app.

So, you do all right, just install not correct app version

 
#9
People who like this:0Yes/0No
Interested
Rating: 14
Joined: Sep 30, 2020
Company: Nortek Bilişim

Thank you, Now everything is clear.

 
Subscribe
Be the first to know tips & trick on business application development!

A confirmation e-mail has been sent to the e-mail address you provided .

Click the link in the e-mail to confirm and activate the subscription.